5. Flamenco Festival Zagreb

Nakon velikog uspjeha prva četiri izdanja, 5. Flamenco Festival Zagreb pod nazivom 'Perspectivas' i ove godine priprema bogat program, odraz aktualnog umjetničkog stvaralaštva flamenco scene na ovim prostorima.

Od 4. do 6. rujna  2016. ljubitelji ove umjetnosti moći će uživati u sinergiji tradicionalnog i modernog flamenca, susretu flamenca i sufi umjetnosti, ali i besplatnim događanjima.

Festival će u Zagrebačkom kazalištu lutaka otvoriti zagrebačka flamenco pjevačica Nina Ćorić i sarajevski gitarist Mirza Redžepagić u suradnji sa sufi umjetnikom iz Novog Pazara Almedinom Varošaninom, fuzijom flamenca i sufi umjetnosti.

Priču o osobnoj borbi tradicionalnog i modernog, konvencionalnog i slobodnog, ispričat će drugi dan Festivala plesačica Saška Šašić svojom predstavom 'Metamorphosis' u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Umjetnici iz Hrvatske i susjednih zemalja zajedno s umjetnicima iz Španjolske nastupit će  6. rujna u 21:00 h, s tradicionalnim flamencom u vidu 'Tablao' izvedbe, u kultnom Mojo baru.
Najbolju dobrodošlicu Festivalu pripremiti će najpoznatiji zagrebački flamenco gitarista Tomislav Tenšek Snoopy i njegov legendarni bend Duende, koji će na terasi Mojo bara, u subotu 3. rujna, nastupiti zajedno s organizatoricom  Festivala Ninom Ćorić. Sve posjetitelje odvesti će na putovanje u srce Andaluzije. Pjesma, gitara, sangria i rumba flamenca najbolja su pozivnica i najava 5. Flamenco Festivala Zagreb.

Kroz tri dana Festivala renomirani umjetnici iz rodne zemlje flamenca, Španjolske, zajedno s hvalevrijednim umjetnicima s naših prostora još jednom će prikazati univerzalnost flamenca. Stoga s veseljem pozivamo sve da budu dio ove priče.