Besplatni udžbenici obradovali dubrovačke osnovnoškolce

Učenici odbrojavaju zadnje dane ljetnih praznika. U dubrovačkim školama već je gužva, stigli su besplatni kompleti udžbenika za osnovnoškolce. Pola milijuna kuna osigurano je i za srednjoškolce, no samo za one koji zadovoljavaju nekoliko uvjeta.

Ivo Lučić je otac dvaju osnovnoškolaca i jedan od sretnih roditelja kojima su olakšani financijski izdaci pred početak nove školske godine. Preuzeo je besplatne komplete udžbenika i ne krije zadovoljstvo. Grad Dubrovnik osigurao je besplatne udžbenike svim učenicima osnovnih škola, uz obvezu čuvanja i vraćanja. 

Tako je za radne bilježnice i udžbenike ove godine izdvojeno 1.600.549,80 kuna ili milijun manje nego protekle godine. Udžbenici se mogu preuzeti do kraja tjedna. Puno mi znače jer je to veliki izdatak na početku školske godine, kaže jedan od roditelja.
 
Inače, ove godine udžbenike će dobiti i dubrovački srednjoškolci koji ispunjavaju nekoliko uvjeta. Uz imovinski cenzus - pravo imaju učenici s invaliditetom ili ako im član uže obitelji boluje od maligne bolesti te osvajači prvih triju mjesta na državnim natjecanjima.

Sve informacije roditelji mogu pronaći na internetskoj stranici grada Dubrovnika ili u Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo gdje se zahtjevi za sufinanciranje udžbenika zaprimaju od 1. do 30. rujna.