Mjesto gdje se ljubav živi

Mnogi koji su u teškim životnim situacijama upravo kao anđele doživljavaju redovnice Misionarke ljubavi u Zagrebu.

Njihova adresa možda je jedina u gradu na koju se mogu obratiti kada su gladni, žedni, bez doma ili osobnih dokumenata. Skromne i predane svojemu poslanju, nadahnute evanđeljem i životom - osnivačice reda Majke Terezije nerado o svojem radu govore u medijima.

…Jer ste me nahranili kad sam bio gladan, napojili kad sam bio žedan, primili ste me kad sam bio tuđinac… Matejevo evanđelje udahnuto je u svakodnevni život redovnica misionarske ljubavi iz zagrebačke Jukićeve 24. Ako ste u potrebi, na tom mjestu ne pitaju vas niti tko ste niti što ste. 

Velika im je inspiracija majka Terezija. Sestra Dobrila, koja i fizički podsjeća na nju, rado se sjeća njihova prvog susreta 1979. u Zagrebu. Bog ima planove s tobom. Pozorno slušaj njegov glas, rekla joj je tada majka Terezija. I sestra Dobrila krenula je za tim glasom.

Bila je jedna velika radost s majkom, čuti njezinu riječ, susretati je. Njezina riječ nosila je veliku uvjerljivost jer je živjela to što je radila, kaže sestra Dobrila. Samostan redovnica misionarske ljubavi jedinstveno je mjesto u Zagrebu. Riječ koja se tu najčešće čuje jest - ljubav. Ona se tu na dirljivo predan način i živi.