Vrsne delicije na zadarskom festivalu hrane

Ako nikada niste probali rožatu s čokoladnim kavijarom zadarski 'Taste and Travel' festival destinacija je koju niste smjeli propustiti.

Ovaj gastro događaj miriše na tradicionalna hrvatska jela pripremljena na način kako su to radile naše bake, ili pak ona pripremljena po najnovijim trendovima u svjetskoj kuhinji. Putovanje osjetilima najljepše je iskustvo, a prepustiti se čarima kuhara Taste and Travel festivala bio je lak zadatak.

U sklopu festivala održavao se i Sajam inovacija na kojem su se predstavili noviteti s područja prehrambene industrije. Uz mobilne aplikacije vezane uz hranu i nove vrste žitarica, predstavljeni su i drugi jedinstveni prehrambeni proizvodi čije vrijeme tek dolazi.

Uz moderne i nove delicije, Taste and Travel prezentirao je i tradicionalna hrvatska jela. Dalmatinsko zaleđe predstavljali su Vlaji s mesnim jelima, dok su riblja jela nudili Boduli. Meso ispod peke i janjetina na ražnju s jedne te pečena hobotnica i tuna steak s druge strane pokazali su kvalitetu jednostavnih i ukusnih delicija koje su zadovoljile sve ljubitelje dobrog zalogaja.