'Zvjezdane staze' slave 50 godina

Ljubitelji 'Zvjezdanih staza' pohrlili su ovog vikenda u New York gdje se održava trodnevna konvencija povodom 50. obljetnice slavnog znanstvenofantastičnog serijala, prenose američki mediji.

Prva epizoda 'Zvjezdanih staza' emitirana je 8. rujna 1966. godine, a tijekom sljedećih pet desetljeća ukupno je snimljeno šest televizijskih serija i 13 filmova. Na konvenciji u New Yorku okupili su se brojni fanovi, a organizatori kao glavni događaj najavljuju mega kviz na kojemu će sudionici moći provjeriti svoje znanje o serijalu.

'Zvjezdane staze' su jedna velika zajednica i fanovi su vrlo važan dio toga. I ja sam fan i da nisam s ove strane stola bio bih vjerojatno s druge strane, rekao je glumac LeVar Burton koji je glumio zapovjednika Geordija La Forgea u serijalu 'Star Trek: The Next Generation'.

Nevjerojatno 50-godišnje filmsko putovanje kroz prostor i vrijeme ne pokazuje znakove zamora; sljedeća televizijska serija s trinaest epizoda - 'Star Trek: Discovery' - očekuje se već početkom 2017.