Kako preživjeti prvi dan škole u obitelji s tri školarca i bebom

Priprema, pozor, škola počinje! Razdoblje kada za djecu pčinju obaveze, školske i vanškolske aktivnosti, a roditelji svojim standardnim poslovnim i obiteljskim obavezama dodaju nevjerojatne sposobnosti organizacije i praćenja svih i svačijih rasporeda. Vrijeme kada bi dobro došao gumb za uključivanje super moći. Vodimo vas u dom obitelji s četvero djece, od kojih je troje školaraca.

Ante kreće u 4. razred, Lara u 5., Dinko je novopečeni školarac, a Lea će pričekati još nekoliko godina da osjeti čari početka školske godine. Kao i u svim obiteljima sa školskom djecom, tako i u obitelji Utrobičić  počinje novo razdoblje ispunjeno obavezama.

Lagodan ljetni život s početkom školske godine prestaje i životni tempo se iz prve prebacuje u petu brzinu. A obaveza je roditeljima i prije početka školske godine nabaviti sve što će djeci u školi biti potrebno. Majka Martina nabraja: Treba trenirke, papuče, tenisice za tjelesni, pernice, od materijala bojice, flomastere, gumice, tehničke olovke, u biti sve im treba ispočetka, jer to sve je potrošni materijal. Velika je ušteda kada mlađe dijete može naslijediti od starijega barem dio potrebnih stvari. Tako je i Dinko od brata Ante naslijedio školsku torbu i sad je sve spremno za njegov polazak u školu kojem se jako veseli.

To je kao da smo u vojsci, ja od jutra moram imati pripremljeno sve, organiziram se, muž je na poslu, radi puno, pa većinom ja to sve nekako se izorganiziram, kaže majka.

Lea tek promatra i upija žvot koji ju čeka, no učiti još ne mora, na čemu joj zavidi sestra Lara. Samo uživa u danima prožetim obavezama koje u ovoj brojnoj obitelji, uz ovako dobru roditeljsku logistiku, postaju, uglavnom sretne uspomene. Uz svu strku i zbrku koju donosi početak školske godine ipak je najvažnije ne zaboraviti uživati u zajedničkim trenucima i uspjesima.