Prvo prvenstvo Hrvatske u utrkama dronova

Tehnološki bum koji su 80-ih godina izazvala osobna računala, uskoro bi mogle bespilotne letjelice. Za ljubitelje dronova u to nema sumnje - oni proučavaju njihove neslućene mogućnosti, sastavljaju ih u garažama, a najzagriženiji su sudjelovali na Prvome prvenstvu Hrvatske u utrkama dronova.

Pobjeđuje onaj tko najbrže svlada stazu punu zapreka. Letjelice postižu brzinu i do 120 kilometara na sat pa se njima može upravljati samo s posebnim naočalama zbog kojih vam se čini da i sami letite.

Prvo prvenstvo Hrvatske u utrci dronova kvalifikacija je za Europsko prvenstvo koje će se početkom listopada održati na Ibizi. Organizirano je u sklopu Petoga modelarskog mitinga u Prelogu, jer vozači su mahom modelari, a dijelovi postaju sve bolji i dostupniji. 

Pobjedio je Goran Krajnović Zed i time se plasirao na Europsko prvenstvo. Drugi je bio Hrvoje Klicper Klic, a treći Vatroslav Suvala Suki. U otvorenom dijelu natjecanja pobjednik je bio Slovenac Alan Geršek Psycho, a osim njega, za Europsko prvenstvo još su se kvalificirali Zoran Ziraldo i Igor Mikan.