Rana berba grožđa na Braču
Padine iznad uvale Smrčeva luka na južnoj strani Brača. Na prvi pogled sasvim običan vinograd. No, drugi pogled otkriva nam neuobičajenu aktivnost za ovo doba godine. Berba je počela još prošloga tjedna.
Izuzetno povoljni vremenski uvjeti, dovoljno vlage, puno sunca, napunili su ove zlatne grozdove sokovima i prije uobičajenog vremena za berbu. Nije se imalo što čekati.
Grožđe je spremno za pretvaranje u vino. A to se događa u podrumima Prve dalmatinske vinarske zadruge u Bolu. U bačvama se stvaraju vrhunska vina koja osvajaju svijet. Podrumi, čija je revitalizacija počela 2009. godine, do danas su postali kultno mjesto za kušanje vina na Braču.
Priču donosi Dominik Strize:
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!