Pomoćnici za učenike zahvaljujući udruzi Šegrtsko srce

Unatoč tomu što je Koprivničko-križevačka županija s Ministarstvom obrazovanja potpisala ugovor o sufinanciranju pomoćnika u nastavi, oni nisu bili osigurani svim učenicima. Da 'Šegrtsko srce', udruga koja djeluje u sastavu Obrtničke škole u Koprivnici, nije priskočila u pomoć, sedmero učenika ostalo bi bez pomoćnika. 

U novoj školskoj godini Koprivničko-križevačka županija je projektom 'Prilika za sve 2' zaposlila 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama. Zahvaljujući 'Udruzi Šegrtsko srce' zaposleno je dodatnih sedam pomoćnika čime su uvelike pomogli djeci kojoj je to najpotrebnije.

Za dvoje pomoćnika novac su osigurali natječajem, a za pet novac je iz svojeg proračuna osigurala županija. Osim pomoćnika u nastavi 'Udruga Šegrtsko srce' osigurala je i 45 kompleta udžbenika i školskog pribora za siromašne učenike.

Iako Obrtničkoj školi, unatoč višegodišnjim obećanjima političara, nije izgrađena nova zgrada već pregrađuju i učionice bez dnevnog svjetla kako bi zajedno sa Srednjom školom osigurali da svaki učenik ima svoj stolac i klupu, koprivničko Šegrtsko srce sve je veće i sve snažnije kuca za potrebite.