Mlada umjetnica čije fotografije ostavljaju bez daha

Nedavno su u Karlovcu održani 6. Foto dani mladih, manifestacija koja okuplja kreativne mlade ljude zaljubljene u fotografiju. 

Jedna od njih je talentirana Lili Zaneta koja je u međuvremenu počela druge obučavati kako pronaći najbolji kadar i najbolju fotografiju. To je svijet u kojem treba jako puno raditi, to znači ne imati slobodnog vremena, nego stalno razmišljati o idejama, kaže ova mlada umjetnica.

Tako Lili opisuje svijet fotografije, čudesno mjesto u koje se lako ulazi, no iz njega teško izlazi. Zadivljujući je to svijet, pogotovo kad u njega uđete s  jedanaest godina. No, danas ova dvadesetdvogodišnja studentica snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti svoj život ne može zamisliti bez škljocanja fotoaparata.

Svoje znanje, iskustvo i talent ova Splićanka s privremenom zagrebačkom adresom nesebično dijeli s drugim zaljubljenicima u fotografiju na Foto danima mladih, manifestaciji u Karlovcu koja svake godine okuplja foto entuzijaste. Prvo kao natjecateljica, a sada i kao predavačica.