Zagreb priprema spektakularan doček Nove Godine - Croatia Music Week

Zagreb će, potaknut uspjehom četiri splitska Ultra Europe festivala, dobiti svoju inačicu Ultre, festival elektronske glazbe Croatia Music Week, Uz ostale izvođače, na samo Silvestrovo glavna će zvijezda biti Armin van Buuren. Croatia Music Week održat će se od 31. prosinca 2016. do 6. siječnja 2017. u zagrebačkoj Areni.

Na konferenciji za novinare održanoj u palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako će za svaku uloženu kunu zagrebački proračun dobiti će pet. Bit će to spektakularni doček kakav Zagreb još nije imao, dodao je.

Direktor festivala Ultra Europe Nikola Bušljeta je predstavio program projekta Croatia Music Week-a, kazavši kako će osim Armina van Buurena, koji među pet top svjetskih DJ-eva, nastupiti i DJ MOTi, Julian Jordan i druga svjetska imena, te tako Zagreb učiniti poželjnom destinacijom za proslavu Nove godine.

Ovogodišnji splitski dio Ultra Europe festivala, je zbog jake bure trajao dva umjesto tri dana. Na stadionu Poljud okupio je 160 izvođača, oko 150 tisuća posjeta iz 143 zemlje svijeta i nastavio se na Braču, zatim se održala Ultra Yacht Regata, pa Ultra Beach na Hvaru, a zadnja je destinacija partijanerima bio Vis. Splitski festival je trajao duže od ostalih 'Ultra festivala', čak sedam dana, zbog nadoknade otkazanoga programa, te postao i najduži po neprekidnom trajanju programa od 16 sati, podsjetio je direktor komunikacija festivala Luka Jureško.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar dodaje kako je Split uložio u Ultru, ponajviše u orgnizaciju Hitne pomoći, dodatnih ekipa iz Čistoće i slično, no i kako je zadržao turiste duže nego obično, pa je time profitirao cijeli grad. Ultra je Split stavila u središte turističke karte cijeloga svijeta, rekao je.

Splitski projekt se pokazao izrazito uspješnim, kako financijski tako i u promoviranju grada, turizma, ali i privlačenja stranih ulaganja. Projekt Croatia Music Week na neki bi način ujedinio ljetnu i zimsku turističku ponudu, kako bi se turisti što duže zadržali u Hrvatskoj.

Projekt organizira Ultra Music Festival u suradnji s Gradom Zagrebom, koji svake godine organizira više festivala diljem svijeta, primjerice Ultra Miami, Ultra Japan, Ultra South Africa i slično. U projektu Croatia Music Week sudjeluju i Turistička zajednica grada Zagreba na čelu s direktoricom Martinom Bienenfeld, te Turistička agencija Atlas.

Zbog svoje funkcionalnosti za mjesto događanja odabrana je Arena Zagreb, novi arhitektonski simbol grada, koju odlikuje multifunkcionalnost i tehnička opremljenost, ima više od 15.000 sjedećih mjesta ili 25.000 za potrebe održavanja koncerata, te će biti prikladno mjesto za održavanje Music Week-a, rečeno je na konferenciji.