Festival rekreacije na Platku

Zadnje događanje u sklopu 'Festivala sportske rekreacije' održat će se danas na Platku, s ciljem poticanja javnosti na rekreativno bavljenje sportom. Održat će se brojne sportsko-rekreativne aktivnosti i trke, a za zabavno-edukativni program zadužen je tim Udruge Žmergo.

Kako bi se cijela obitelj zabavila u zajedničkoj aktivnosti, osmišljena je Žmergova šumska pustolovina. Tijekom cijelog trajanja festivala posjetitelji će moći kupiti namirnice malih proizvođača iz Primorsko-goranske županije, a najmlađi se mogu zaigrati na izložbi 'Hrana u oblacima'. Za prvih 100 posjetitelja osiguran je besplatan zdravi smoothie, a ostali će moći naučiti kako ga napraviti zajedno s Anom i njenim povrćem.

Svi sadržaji biti će popraćeni glazbenim nastupom benda i DJ, a kroz cijeli program vodit će vas Joso Krmpotić.

Primorsko-goranska županija drugu godinu organizira 'Festival sportske rekreacije' Primorsko-goranske županije. Festival je osmišljen sa namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom bez obzira na dob, spol, fizičke mogućnosti. S ciljem probuđivanja svijesti o zdravom načinu života, kretanjem i adaptacijom samog čovjeka prije svega u prirodi te stvaranju zdravih navika kroz razne aktivnosti.
Snažna vodilja odnosno ideja pri pokretanju festivala bila je pokrenuti onaj dio populacije koji se nikada ili gotovo nikada nije bavio nekom vrstom sportske rekreacije jednako kao i bivše aktivne športaše, te sve one koji su voljni kročiti u jednu novu, zdraviju domenu svoga života.
Festival je ove godine imao trinaest manifestacija na kojim asu mogli sudjelovati apsolutno svi zainteresirani.