Završila 2. međunarodna brdsko-biciklistička utrka TransDinara

Završila je druga međunarodna brdsko-biciklistička utrka TransDinara. Ta je utrka, inače, prihvaćena kao pilot-projekt strateškoga nacionalnog programa Hrvatske gorske službe spašavanja Tour de CroActive, kojemu je cilj sustavni razvoj aktivnog turizma u službi održivog i uravnoteženog razvoja Republike Hrvatske.

Tri je dana 77 brdskih biciklista tjeralo pedale od Trilja do Knina, preko Kamešnice i Dinare. Njih na to tjerao nije nitko, biciklisti iz 15 zemalja jedva su dočekali drugu TransDinaru - osvajati visine koje se mjere u kilometrima.

Najbrži su ovu iznimno zahtjevnu stazu dugu gotovo 210 kilometara prošli za 11 sati. Jako je teško, pogotovo na nizbrdicama. No, krajolik je prekrasan i to vam je nagrada za trud, rekao je Luka Tavčar, pobjednik utrke u kategoriji muški pojedinačno.

Lijep surovi krajolik ono je što TransDinaru čini posebnom. Namjera je organizatora oživiti sportom ovaj pusti kraj Lijepe naše.

Za treću TransDinaru, najzahtjevniju brdskobiciklističku utrku u ovim krajevima, pripreme su već počele. Jezera, planine, šume i pokoje selo čekaju iduće ljeto i pustolovne bicikliste.