11. Trash film festival u Varaždinu

U Varaždinu su se ponovno okupili amaterski filmaši iz cijeloga svijeta kako bi do 10 rujna prikazali svoje niskobudžetne filmske uratke na velikom filmskom platnu i  odlično se zabavili.

Tema ovogodišnjeg, 11. Trash film festivala je Glamour 70-ih tako da su posjetitelji festivala pozvani da se preruše u hippieje, punkere, članove motorističkih bandi i slično.

U službenoj konkurenciji festivala ove će godine biti prikazan 51. film iz Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke, Francuske, Belgije, Španjolske, Portugala, SAD-a, Meksika i Argentine.

Po prvi puta u povijesti na Trash film festivalu bit će tako dodijeljene samo četiri Zlatne motorke i to za najbolji SF, horror i akcijski film, a jednu Zlatnu motorku dodijelit će tradicionalno i festivalska publika. O najboljem akcijskom, SF i horror filmu festivala odlučivat će stručni žiri u kojem su ove godine kazališni, televizijski i filmski glumac Alen Liverić, kazališni, televizijski i filmski glumac Željko Vukmirica i znanstvenik, etnolog i kulturni antropolog Tomislav Pletenac.