'Park zdravlja' potiče građane na tjelesnu aktivnost

Zdravlje i zdrav način života sve su teže ostvarive potrebe u ubrzanom gradskom tempu života. Kako bi potaknule građane na sustavnu tjelesnu aktivnost, kutinske gradske vlasti tik uz Dom zdravlja uredile su i 'Park zdravlja'.

Ispred kutinskog Doma zdravlja dok čekate liječnički pregled ili ste jednostavno u prolazu vrijeme možete iskoristiti za vježbanje. Primjerice, možete prošetati uređenim stazama ili isprobati jednu od šest sprava za vježbanje postavljenih u novouređenom parku.

Park je dio većeg projekta - Šetnice zdravlja, koji se provodi u Kutini. Cilj je potaknuti građane da svakodnevnom tjelovježbom poboljšaju kvalitetu života i pomoći im u prevenciji niza kroničnih bolesti. Uz to, izgradnjom parka promiče se zdrav način života za djecu i odrasle u ugodnom i sigurnom ambijentu idealnom za igru i vježbanje.

Kako bi dali primjer djeci da steknu zdrave navike i žive aktivno, već prvoga dana brojni Kutinjani vježbali su u parku i sudjelovali u njegovu uređenju sadnjom aromatičnog bilja.