Novo Teslino vozilo budućnosti i u Hrvatskoj

Samo dan nakon predstavljanja u Tokiju, novi Tesla automobil predstavljen je u Hrvatskoj. Vozilo budućnosti s cijenom od 175.000 eura, vjerojatno nećemo često viđati i na hrvatskim cestama, jer na žalost, prosječni građanin teško će si ga moći priuštiti.

Vozilo će moći preći minimalno 300 kilometara, bit će vrlo kvalitetno high-tehnology vozilo, koje će ispunjavati sve uvjete za gradsku i međugradsku vožnju, kaže Igor Kolovrat.

Električni automobili naša su budućnost.  Ne onečišćuju okoliš i ne ovise o cijeni goriva. Prednosti su im mnogobrojne, no imaju i mana. Na hrvatskim cestama su rijetki, a u Norveškoj ih je registrirano više od 100 tisuća. Dok je u Hrvatskoj iznos poticaja koji građani dobivaju malen, Norveška nudi niz olakšica.

U Norveškoj je besplatno parkiranje, ne naplaćuju im cestarine, nema trošarina. To je pitanje poštenja prema idućim naraštajima, kažu. Nije cijena jedini problem u Hrvatskoj - nedostaje nam i punionica za takva vozila. Problem koji turistička zemlja mora što prije riješiti.