Tanzanija, živopisna zemlja u srcu Afrike

Kristina Prce nedavno se vratila s putovanja života. Bila je u dalekoj Tanzaniji i pomagala tamošnjem stanovništvu koje živi u gotovo neljudskim uvjetima. U humanitarnu se misiju uputila bez ikakvih dvojbi, a u Hrvatsku se vratila prepuna dojmova.

Neki kažu, kad staviš prst u more - povezan si s cijelim svijetom. Nasmijana Kristina prisjeća se svoje humanitarne misije u Tanzaniji, po mnogima najsiromašnije države svijeta. Oduvijek sam htjela ići u misije i uvijek bih pomislila na Afriku. I onda kad sam upoznala udrugu 'Zdenac' vidjela sam da imaju više misija u Africi te sam odabrala Tanzaniju, kaže Kristina Prce.

Na istočnoj obali Afrike boravila je dva mjeseca, a otisnuti se na toliko dalek put zahtjevalo je mnogo hrabrosti. Doputovala je plemenita srca i sa željom da pomogne onima koji žive u nezamislivo teškim uvjetima. Ubrzo nakon što se spustila na afričko tlo, shvatila je koliko je život u Tanzaniji surov i težak. 

Kristina kaže kako je u Tanzaniji doživjela iskustva koja će pamtiti cijeli život. Svaki joj je novi dan u toj siromašnoj, ali živopisnoj zemlji donio brojne uspomene. Uspomene zbog kojih se vrijedi vratiti.