Na Dječjim vinkovačkim jesenima 3.000 mališana u narodnim nošnjama

U svečanom mimohodu ulicama grada Vinkovaca u sklopu Dječjih Vinkovačkih jeseni je prošlo gotovo 3.000 djece odjevenih u narodne nošnje krajeva odakle dolaze iz 59 kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina.

Prolazeći ulicama, od gradske tržnice do velikog šatora na Trgu Vinkovačkih jeseni, djeca su plesala i pjevala, praćena velikim brojem posjetitelja koji uvijek rado dođu i pogledaju jednu od glavnih priredbi Vinkovačkih jeseni koja se održava od 1970.

U folklornom programu Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina, koja će se održati nakon mimohoda, nastupit će mali folkloraši iz Gorjana, Glogovca, Biškupca, Novske, Generalskog Stola, Gornjih Andrijevaca, Martijanca, Strizivojne, Odre, Velike Trnovitice, Ogulina i kao gosti folkloraši iz ansambla Piatkowioki iz Poljske.

Dječje Vinkovačke jeseni tradicionalna su priredba manifestacije Vinkovačke jeseni koje se ove godine održavaju po 51. put, od 9. do 18. rujna, pod geslom "Večer oproštajna" i visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.