Akcija udruge 'Jak kao Jakov' za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti

Rujan je mjesec podizanja svijesti o djeci oboljeloj od malignih bolesti. Tim povodom, ali s ciljem prikupljanja donacija za teško oboljelu dječicu, udruga 'Jak kao Jakov' organizirala je ove subote dva događaja. U Karlovcu glazbenu promenadu 'Ako imaš viška kunu' te na zagrebačkom Bundeku već tradicionalni humanitarni piknik.

Udruga 'Jak kao Jakov' humanitarna je udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, a djeluje od 2011. godine u Karlovcu. Udruga je osnovana u spomen na trinaestgodišnjeg dječaka Jakova Rubida koji se protiv teškog oblika leukemije i epilepsije od koje je bolovao, borio pjesmom, smijehom i velikom snagom duha i vjere. Upravo ta snaga bila je ispiracija za nastanak udruge koja će pomagati oboljeloj djeci. 

Na ova dva subotnja događaja prikupljeno je više od 20 tisuća kuna. Novac koji će barem malo olakšati živote oboljele djece i njihovih obitelji. No, to naravno nije kraj, akcije udruge 'Jak kao Jakov' se nastavljaju i već je u pripremi mnoštvo Božićnih humanitarnih događaja koji će dobrotom obuhvatiti desetak gradova Hrvatske.