Park prirode Vransko jezero postao prava oaza za triatlonce

Park prirode Vransko jezero postao je prava sportsko - turistička oaza za triatlonce koji su pristigli iz svih krajeva zemlje. Na njemu je sportsko natjecanje koje uključuje bicikliranje, plivanje i trčanje organizirano drugu godinu zaredom. 

Jedan od ciljeva ovog natjecanja bilo je oživljavanje turističkih posjeta te gospodarske aktivnosti Parka u posezoni. Pravi sportaši i triatlonci, oni se spremaju cijelu godinu za ovo natjecanje, a ovom prilikom mi želimo pozvati i rekreativce koje želimo upoznati s ovim sportom, ali i s Parkom prirode kao atraktivnim mjestom za bavljenje sportom, rekao je direktor utrke Milan Mandić.

Mi u javnoj ustanovi Vransko jezero pokušavamo i kroz sport i kroz druge aktivnosti približiti rad naše ustanove lokalnom stanovništvu. Drago nam je da osim učesnika dođe i publika, jer ulaz je besplatan, a natjecanje je stvarno atraktivno, dodao je ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Danijel Katičin.

Na utrci kros triatlona koja je ujedno i Prvenstvo Hrvatske za sve starosne triatlon kategorije starije od 18 godina bila je i ekipa Hrvatske televizije.