Projektom 'Učimo zajedno' osigurani asistenti u nastavi

Projekt 'Učimo zajedno', kojim se učenicima s poteškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama s područja županije osiguravaju asistenti u nastavi predstavljen je u Osječko - baranjskoj županiji zajedno s projektom 'Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva'.

Projektom 'Učimo zajedno' iz fondova Europske unije za ovu je školsku godinu povučeno ukupno gotovo 2 i pol milijuna kuna, a ovo je već treća godina kako se na taj način osiguravaju sredstva za asistente u nastavi. Ove je godine osigurano 66 pomoćnika u nastavi koji će raditi sa 70 učenika. Od potrebnih 2.632.842,00 kuna gotovo 2,5 milijuna kuna povučeno je iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak je osigurala Osječko-baranjska županija.

Projekt službeno kreće od 1. listopada, a otvoren je i natječaj na asistente u nastavi, napominje pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Snježana Staščik. Uvjet je minimalno četverogodišnja srednja škola i mogu se prijaviti svi koji misle da mogu raditi s djecom s poteškoćama u razvoju. Važno je napomenuti kako se kroz projekt djeca zbliže sa svojim asistentima i na kraju to bude i puno više od samoga rada u školi i 4-erosatnog radnog vremena, dodala je.

Uz sredstva za asistente u nastavi, predstavljen je i projekt 'Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva' kojim je iz EU fondova povučeno gotovo milijun kuna za prehranu najpotrebitijih u 38 osnovnih škola na području županije. Partner u projektu je i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje čiji je predsjednik uprave Stjepan Ribić napomenuo kako i ovim projektima Osječko-baranjska županija dokazuje kako je najbolja u povlačenju sredstava iz EU fondova.