Stock, rok i lom roba u 'food outletu'

Kupovanje u outletu uvijek rado prihvaćamo. Jer znamo da ćemo ondje proći barem upola jeftinije nego da istu robu kupujemo u takozvanoj normalnoj trgovini. Doduše, do sada su outleti bili rezervirani samo za odjeću i obuću, no odnedavna na takav način možemo kupovati i hranu.

U samom središtu Zagreba, u Tkalčićevoj ulici, odnedavna možemo kupovati u takozvanom 'food outletu'. U Hrvatskoj je za sada ovo jedina takva trgovina. Na ideju da je otvore došao je bračni par Maja i Mario Žamboki.
Food outlet je trgovina koja prodaje stock, rok i lom robu. Stock roba je roba koja je proizvedena u tvornici a ne može se prodati, zato što je proizvedena u velikoj količini i ne stigne se prodati, istekao bi rok trajanja i onda tvornice daju to u pola cijene. Rok roba je roba koja je blizu isteka trajanja, a lom roba je roba koja nije idealna za prodaju u trgovini jer je polomljena i onda se to pakira u veće količine i prodaje se pod lom, objašnjava vlasnik trgovine.

U samo mjesec dana koliko je trgovina otvorena, glas o njoj daleko se proširio. Slatkiši, grickalice, kozmetika, sredstva za pranje posuđa i rublja, alkoholna i bezalkoholna pića... Nema čega nema. Svakodnevno se mijenja roba u trgovini, prodaje se, dolazi nova, tako da kupac nikad ne zna što će naći u trgovini, kaže Mario Žamboki.

Cilj je da svi kupujemo i kvalitetno i jeftino. Samim time i da se hrana ne baca. Pune košare i trgovina puna kupaca u svako doba, pokazatelj su da je ovakva novost i više nego dobrodošla. A vlasnicima trgovine to je vjetar u leđa za skoro otvaranje još većeg outleta hrane u Zagrebu te širenje i u ostale hrvatske gradove.