Kako pogoditi tricu iz kolica? Đaci učili o životu osoba s invaliditetom

Inkluzija nije iluzija - poručuju iz Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra iz Koprivnice. Njihov partner ovaj je put Osnovna škola Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca. Na sportskom terenu pokazali su kako bi zapravo trebala izgledati stvarnost.

Na terenu su članovi nedavno osnovanog Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Koprivnica svoja iskustva i umijeće košarke podijelili s učenicima. Korisno je mlade i učenike podučiti da se priviknu na osobe s invaliditetom i da nauče cijeniti invaliditet kao takav. Pokazati da to nije kraj života i da se može puno više napraviti, kazali su.

Koliko truda i umijeća treba uložiti da bi se postigla trica iz kolica uvjerila se i Lara, učenica petog razreda osnovne škole iz Đelekovca. Lara trenira košarku, a ovoga puta koš je pokušala pogoditi iz invalidskih kolica. Ovo mi je prvi put i čini mi se da je dosta teško osobama koje ne mogu inače hodati, a nama je lagano, zato što mi možemo uvijek ustati, rekla je Lara.

Kao i drugi učenici, Mislav je također iskusio kako je to baviti se sportom iz invalidskih kolica. Oni moraju imati jako puno snage da bi mogli igrati, tako da je to zadivljujuće, bio je impresioniran Mislav.