U Buzet rado stižu putnici namjernici

Na odličnu turističku sezonu nastavlja se i izvrsna posezona. Očekuju je i u Buzetu, u unutrašnjosti Istre, koji doduše nema velike turističke kapacitete, no sve se više okreće turizmu.

U Buzet rado stižu putnici namjernici. Hotel i kuće za odmor u Buzetu mogu primiti oko tisuću gostiju. Posjećuje ih sve više izletnika, a upravo su rujan i listopad jedno od razdoblja u kojem najradije tamo borave.

Skupinu njemačkih turista ekipa Hrvatske televizije zatekla je u razgledavanju grada. No to nije jedini razlog njihova dolaska. Putujemo Istrom na biciklu. U Buzet smo stigli jer želimo voziti njegovom okolicom, kažu turisti.

Uz aktivan odmor, i najdragocijenija podzemna gljiva mamac je za turiste. Amerikanka Charity Meinhart u Buzet je stigla upravo kako bi prvi put kušala tartufe. Kod nas nema ovakve hrane. Dolazimo iz Colorada, a tartufi su iznad svih očekivanja, objašnjava.

Poseban doživljaj turistima će pružiti i vikendi koji su pred nama. Zahvaljujući gastromanifestaciji na kojoj caruje tartuf, u Buzeštini je teško pronaći slobodnu sobu.