Započele Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru

U subotu, 10. rujna, u autentičnom povijesnom ambijentu starog plemićkog Dvora Veliki Tabor održana je kulturno-povijesna manifestacija 'Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru'.

Na manifestaciji su posjetitelji mogli uživati u programu u sklopu kojeg su oživljeni povijesni likovi iz hrvatske povijesti. U prigodnom programu su sudjelovali Desinićki kuburaši, Vitezovi velikotaborski, Flautine pod vodstvom prof. Gorane Šragalj, duo na frulici i gitari Dario i Mario Šragalj, plesna družba Veronika Desinićka te Studio povijesnog plesa Divertimento.

Prikazano je kako je Veliki Tabor pohodio kralj Sigismund Luksemburški sa svojom ženom kraljicom Barbarom, poznatijom kao Crna kraljica. S njime je došla i dvorska svita, vitezovi, dvorske dame i lakrdijaši. Pored povijesnih igrokaza izvedene su i lutkarske predstave za djecu 'Crna kraljica' i 'Veronika čarobnica', a posjetitelji su mogli sudjelovati i u radionicama. 

Održan je i srednjovjekovni sajam, prikazani su stari zanati te bogata ponuda domaćih proizvoda. Manifestacija se nastavlja i iduće dvije subote – 17. i 24. rujna.