Dani Slavonije u Rijeci: okusi, mirisi i kultura panonske ravnice

Sirevi, med, vino, čvarci, kulen, kobasice i ostale gastronomske poslastice iz Slavonije nudit će se od 14. do 17. rujna na riječkome Trgu 111. brigade. Na treće Dane Slavonije dolazi između 30 i 40 branitelja proizvođača okupljenih u udrugu Panonija.

Tako će se prepoznatljiva slavonska gastronomija nuditi tijekom četiri dana u središtu Rijeke. Osim štandova s nizom slanih i slatkih delicija, od srijede 14. do subote 17. rujna, Slavonci će spravljati čobanac, grah s kobasicama i ostale svoje specijalitete. Štandovi će biti otvoreni od 9 do 22 sata.

Članovi udruge branitelja proizvođača Panonija i njihovi gosti pripremili su i poučni dio Dana Slavonije u Rijeci. Pokazat će kako su se čvarci pripravljali nekada - na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način te neke već zaboravljene recepte za kolače.

Uz okuse i mirise iz slavonske ravnice, Riječani će i ušima doživjeti Slavoniju: na otvaranju sajma nastupit će tamburaši, a u petak će svoj program izvesti folklorna skupina Zavičajnoga kluba Slavonije iz Opatije.

Za kraj ovogodišnjega slavonskog predstavljanja u Rijeci, u hotelu 'Marina' kazališnu predstavu 'Tri jablana' s početkom u 21 sat izvest će GAK Županja. Više o Danima Slavonije u Rijeci doznala je ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.