Treća godina projekta 'Neka odrastanje bude dječja igra'

Savez društava Naša djeca Hrvatske treću godinu zaredom provodi projekt 'Neka odrastanje bude dječja igra' s ciljem ostvarivanja prava djeteta na igru i kvalitetno slobodno vrijeme djece i roditelja.

Projekt je predstavljen prošlog tjedna u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Ovogodišnja tema projekta su igračke te su u tu svrhu četiri dizajnerice izradile prototipove igračaka, a djeca i roditelji na stranicama projekta mogu svojim glasovima odlučiti koja će igračka biti pobjednička i koja će se producirati.

Osim predstavljanja projekta održana je i zanimljiva tribina na kojoj su ugledni stručnjaci kroz kulturološki, psihološki i pedagoški aspekt raspravljali o važnosti igre za dijete, roditelje, stručne osobe koje rade s djecom, uz poseban naglasak na igračke kao važan dio učenja, psihofizičkog razvoja te odrastanja.

Projekt se nastavlja kreativnim radionicama za djecu i roditelje u Dječjem tjednu koje će organizirati educirani volonteri iz Društava Naša djeca, a završit će u studenom velikom izložbom dječjih radova pristiglih iz cijele Hrvatske na temu igračka i igre. Tim su povodom u studiju emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' gostovale Sanja Ivanušević Grgas, psihologinja Centra za terapiju igrom i Snježana Krpes, tajnica Saveza društava naša djeca Hrvatska.Koliko je važno igrati se, u čakovečkom vrtiću 'Cipelica' otkrili su ekipi Hrvatske televizije predškolarci te stručnjakinja, predsjednica hrvatske podružnice Svjetske organizacije za predškolski odgoj.