Kod Zadra se snima američki serijal radnog naziva 'Rat dronova'

U zadarskoj poslovnoj zoni Grabi Poličnik 15. rujna, u jednom od skladišnih prostora unutar poslovne zone, počelo je snimanje novog serijala 'Rat dronova'.

Serijal radi producentska kuća Ineonmedia d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu u koprodukciji s producentskom kućom Hoplite Entertainment iz Los Angelesa. Cijeli projekt također podržava Filmski ured Zadar.

U tijeku je snimanje 13 epizoda televizijske serije radnog naslova 'Dron Wars', a najavljeno je kako će sve epizode biti do 15. listopada snimljene na području Zadarske županije. Hoplite entertainment je inače producentska kuća iz Hollywooda čiji su filmovi dosad nagrađeni sa čak pet prestižnih Emmyja

Cijeli projekt vrijedan je gotovo milijun dolara. Sedam ekipa natječe se u zadacima. Četvrta epizoda je završena, planiramo još devet, a snimat ćemo do 15. listopada, kažu u producentskoj kući Hoplite entertainment.

Tako će, prema najavama, sljedeće godine gledatelji u osamdeset zemalja moći vidjeti koliko je atraktivno zadarsko zaleđe, i to iz perspektive drona.