KaLibar bestiVal u Zadru

U Zadru danas počinje međunarodni festival književnosti poznatiji kao KaLibar bestiVal. Četvrto izdanje ne posustaje za prethodnicima, i ove godine tu je bogat program i zanimljivi gosti. Jedna od novina je nagrada Post scriptum koja se dodjeljuje za književnost na internetu.

Festival pokrenut na inicijativu zadarskih pisaca okupljenih oko Udruge Zapis krenuo je bez velike pompe, ali s puno ljubavi prema pisanoj riječi. Uz promociju knjige, njihova želja bila je okupiti suvremene pisce  i dovesti Zadar u centar književnih zbivanja.

Specifičnost zadarskog festivala je što se organizira na otvorenom, publika se poziva da sudjeluje u raspravi, a tu je i bogat popratni program koji uključuje izložbe i koncerte. Od ove godine tu je i nova nagrada koje prepoznaje suvremene trendove.

Nigdje u svijetu nismo našli sličnu nagradu, znači nagradu za književnost na društvenim mrežama. Ove ćemo je godine po prvi puta dodjeliti. Pobjednik prvog natječaja na kojeg se prijavilo 50 ljudi je Hrvoje Marko Peruzović s Brača, rekao je jedan od osnivača Kalibara, zadarski pisac Želimir Periš.