Inkluzija nije iluzija

Inkluzija nije iluzija - poručuju iz Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra iz Koprivnice. Na sportskom terenu pokazali su kako bi u stvarnost zapravo trebala izgledati, a s druge su strane sportskoga terena našli su na zahvalne sugovornike i suigrače - učenike Osnovne škole iz Đelekovca.

Članovi nedavno osnovanog košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Koprivnica svoja su iskustva i umijeće košarke rado podijelili s učenicima, a djeca su iskusila kako je to baviti se sportom iz invalidskih kolica. Doznali su učenici iz Đelelkovca više i o košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Koprivnica  i na koji se način i oni mogu uključiti u rad kluba.

Proširiti znanja o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom djeci osnovnoškoslkog uzrasta i povećati broj uključenih inkluzivnih volontera neki su od zadataka i ovoga projekta Udruge Bolje sutra.

Nakon  osnovne škole u Đelekovcu na redu je osnovna škola u Sokolovcu - članovi udruge Bolje sutra tamo će zajedno s učenicima saditi biljke u  viseće gredice.