Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar

Manifestacija s temom viteških borbi i gospodarski sajam održati će se na Utvrdi Kolođvar 17. rujna 2016. u organizaciji Agencije za odživi razvoj Općine Antunovac te Općina Antunovac i Čepin.

Priredba se održava treću godinu zaredom na zidinama utvrde Kolođvar, lokalitetu između Ivanovca i Čepina, registriranom kao kulturno dobro Republike Hrvatske.

Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar 2016. počinje u subotu u 10 sati gospodarskim sajmom na kojemu će biti pedesetak izlagača lokalnih proizvoda poljoprivrednih gospodarstava i obrtnika, a od 11 sati moći će se vidjeti viteški tabori, viteška oprema i oružje.

Tijekom dana bit će organizirane igre za djecu, bitke i borbe viteških redova poput Reda vitezova Ružica Grad, Reda vitezova Dubrovački streličari iz Karlovca, Reda vitezova Zmaja iz Šikloša, a od 18 sati počinje podjela 500 porcija graha, te nekoliko borbenih prizora tri tabora.

Manifestacija će završiti spektakularnom noćnom bitkom za Kolođvar koja će početi u 20 sati. Više o tome doznala je ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.