Kuća Dide Tunje nudi uživanje u Slavoniji kakva je nekada bila

Dvadesetak kilometara istočno od Slavonskoga Broda nalazi se eko etno selo Oprisavci koje je Hrvatska turistička zajednica nagradila Zlatnom poveljom za originalnost.

Netaknuta priroda, kuće koje oživljavaju 30-te godine prošloga stoljeća, okućnice sa starinskim detaljima i pravi gastronomski doživljaj. Sve to možete doživjeti u Oprisavcima. Stara kuća na eko-etno imanju priča o djedu vlasnika i životu kakav je na slavonskome selu nekada bio. Doživljaj zaokružuju bogati okusi slavonskih jela pripremanih s domaćim namirnicama.

Pripremamo jela po starinskim receptima, od suhomesnatih proizvoda do ćušpajza što se u Slavoniji prije kuhalo, kažu na imanju. Stoga ne čudi što je s dodjele nacionalnih godišnjih nagrada Hrvatske turističke zajednice, Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, u Oprisavce stigla zlatna povelja za originalnost i kvalitetno osmišljenu ponudu.

Mi smo prošle godine dobili 'Zlatni cvijet' za najbolje uređeno etno selo u Hrvatskoj. To nam puno znači, gosti nas po tome prepoznaju, kaže vlasnik eko-etno imanja Jerko Janković. Gosti u Oprisavcima mogu sudjelovati i na različitim manifestacijama kojima se ističu tradicionalni slavonski običaji, a nude im se i odlasci u lov i ribolov te posjet obližnjem zaštićenom krajobrazu Gajna.