Posjetite i otkrijte Muzej 'Kuća Šenoa'

Iako je za posjetitelje već otvorena, za 14. listopada - najavljeno je svečano i službeno otvorenje Muzeja Kuća Šenoa. Potvrdila je to voditeljica projekta - Jasmina Reis.

Voditeljica projekta Reis sebe često predstavlja i kao čuvaricu baštine Augusta Šenoe i njegove obitelji. Najavila je i manifestaciju Dani Augusta Šenoe koja će se održati od 14.11. do 13.12.2016. Riječ je datumima rođenja te smrti Augusta Šenoe.

Muzej se prostire na nešto više od 200 kvadratnih metara i to na dvije etaže. Jedna soba potpuno je posvećena Augustu Šenoi. Tu je njegov namještaj, biblioteka, osobni predmeti. U vitrinama, kako je najavljeno, mijenjat će se postav (osobnih dokumenta Augusta Šenoe, korespodencije, njegovih suvremenika...)

Jedna soba je velika biblioteka koju su stvarali Šenoe generacijima i prema zapisu Zdenka Šenoe broji oko 6000 naslova. Na katu je soba koja je uređena kao atelijer Branka Šenoe, a sačuvan je i njegov slikarski pribor.

Radno vrijeme Muzeja Kuća Šenoa u ulici Ive Mallina 27 je od ponedjeljka do petka od 14 do 19 sati, a subotom od 11. do 18 sati. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Muzeja.