Zagreb: Dvije velike međunarodne izložbe mačaka

Dvije velike međunarodne izložbe mačaka održat će se ovaj vikend u zagrebačkom Westgateu. Na njima će posjetitelji imati priliku vidjeti i Ocicat mačku, vrlo rijetku pasminu. 

Izložbe organiziraju Savez felinoloških društava Hrvatske i Felinološko društvo Zagreb. Prijavljeno je gotovo 200 mačaka 20 atraktivnih pasmina, od najveće pasmine Maine Coon, vjerojatno najpopularnije britanske kratkodlake mačke, do bezdlake pasmine Sphinx.

Posebnost izložaba bit će i dolazak Ocicat mačke, koja je nedavno uvezena iz SAD-a u Zagreb, a koju nemamo prilike često vidjeti na izložbama, objasnila je u ime organizatora tajnica Saveza felinoloških društava Amelija Leopoldović. Ocicat mačka, dodala je, iako izgledom divlja, zapravo je vrlo privržena i umiljata.

Osim iz Hrvatske, četveronožne ljepotice i ljepotani doći će iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovačke, Belgije, Nizozemske te Grčke.

Neke od najljepših mačaka u Europi posjetitelji će imati priliku pogledati na prvom katu Westgatea danas od 12 do 21 sat te sutra 10 do 18 sati.

Najatraktivniji dio programa oba dana bit će 'Best in Show', proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će početi večeras u 19,30 sati, a sutra u 16,30 sati, istaknuli su u Savezu felinoloških društava Hrvatske.