'Spaček rally' kroz Sisak i Lonjsko polje

Četrdesetak nekad popularnih Spačeka, Citroena A skupine, iz Hrvatske i susjednih zemalja okupilo se u Sisku na manifestaciji '2 cv Three Rivers Raid' odakle su se u grupnoj vožnji uputili u Park prirode Lonjsko polje, kako bi se upoznali s graditeljskom baštinom i tradicijskim načinom života u tom dijelu Posavine.

Nakon prelaska rijeke Save skelom, karavana nastavlja vožnju do Sunje i Hrvatske Kostajnice, gdje je organiziran posebni program. Po povratku u  Sisak, u Foto galeriji Siscia Obscura bit će otvorena izložba fotografija koje su vozači Spačeka snimili tijekom ovogodišnje i ranijih sličnih susreta, dok će u središtu Siska biti izložena vozila koja su sudjelovala na manifestaciji.

"Na ovaj način želimo promovirati posebnosti našeg kraja, ali i djelovanje Hrvatskog 2 cv Citroen Kluba sa sjedištem u Sisku, jedinog u našoj zemlji, koji će 2019. godine biti domaćin svjetskog susreta Spačeka u Hrvatskoj. To će ujedno biti prva takva manifestacija Citroena u svijetu", rekao je predsjednik sisačkog kluba i organizator susreta Goran Skrbin.