Prvi studenti uselili u nove paviljone na trsatskom Kampusu

Povodom useljenja prvih studenata u nove paviljone na trsatskom Kampusu danas su oni svečano otvoreni. Završetkom prve faze projekta u tri paviljona osiguran je smještaj za još 754 studenta. Cijena je za trećinu veća od smještaja na Turniću, ali je pola ekonomske cijene.

Završetkom prve faze projekta, vrijednom oko 179 milijuna kuna i financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u kampusu na Trsatu osiguran je smještaj za još 754 studenta.

Cijena će za studente biti 532 kune, studenti slabijeg imovinskog statusa mogu koristiti popuste od 6, 12 ili 18 posto, a takvih će biti polovica korisnika.

Smještaj u kampusu košta trećinu više od smještaja u starom Domu Ivana Gorana Kovačića, ali je to, tvrdi rektor Pero Lučin i dalje samo pola ekonomske cijene. I standard smještaja je puno veći, a nisu to samo bolji kreveti i ljepše sobe, tvrdi rektor te najavljuje da bi svi nedostaci trebali biti otklonjeni do kraja idućeg tjedna.

Sobe su već koristili studenti sportaši sudionici Europskih sveučilišnih igara, a prve stalne stanare pozdravili su i ravnatelj studentskog centra Dinko Jurjević, župan PGŽ Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Obersnel je istaknuo da je grad do sada, na razne načine, u kampus uložio 133 milijuna kuna, jer samo uz takvu sinergiju grad i sveučilište se mogu razvijati.