Kako očuvati svoju baštinu doznajte u osječkom Muzeju Slavonije

U osječkom Muzeju Slavonije u sklopu programa 'Doktori za baštinu' pripremaju razne radionice. Na radionici  'Kako da čuvam umjetnine u mome domu?' možete naučiti kako čuvati slike ili fotografije, kako očistiti okvire, održavati nakit, staklo…


Radionice se održavaju u sklopu 10. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj koji organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, od 26. rujna do 2. listopada. Tjedan je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Tim povodom se u kampanju uključio i Muzej Slavonije kroz održavanje ukupno 4 radionice za polaznike uzrasta od 18+ godina.

Cilj radionice 'Kako da čuvam umjetnine u mome domu?' je podučiti polaznike na koji način čuvati starine u privatnim zbirkama. Na radionici će djelatnici Muzeja demonstrirati kako pažljivo rukovati baštinskim predmetima, kako ih čistiti, na koji način ih čuvati od direktnog izvora svjetlosti i topline i sl.

Radionice Doktori za baštinu održavaju se 27. i 28. rujna, namijenjene su odraslima i besplatne su, samo se morate, na vrijeme, prijaviti elektronskom poštom na info@mso.hr.

Što još možete naučiti na radionicama koje se pripremaju u Muzeju doznala je osječka ekipa HRT-a: