Gradu za rođendan – slikovnica

Mališani i odgajateljice Vidika, najvećeg i najbrojnijeg dječjeg vrtića predškolske ustanove Šibenska maslina, gradu za rođendan poklonili su slikovnicu. Učeći o slavnoj prošlosti svoga grada djeca su zaronila u duboko more zanimljivih priča o značajnim pojedincima i povijesnim zbivanjima.

Svoju su slikovnicu pisali i ilustrirali cijelu godinu. Slikovnica je čedo 200-tinjak autora, djece vrtića Šibenska maslina. U njoj je otisnuta je slavna prošlost Grada. Nastala je iz velike ljubavi prema našem gradu, iz naše potrebe i želje da na najljepši način obilježimo 950. obljetnicu postojanja grada Šibenika, objašnjava Maja Gulin, ravnateljica DV Šibenska maslina. Spomenuli su autori sve za Grad važne datume. Uz pomoć teta, dakako. Nos su djeca gurnula u sve dijelove gradskog života, a prisjetili su se i znamenitih Šibenčana.

Pregazili su mališani iz Vidika grad, nakon toga svoje dojmove 'istresli' su na papir. Na 50-ak stranica. Upravo poznavanjem slavne prošlosti i onih koji su je stvarali uči se kako se grad voli. Držimo da je to jedan lijepi put kojim se otkriva svoj grad, kako se uči o svom gradu, kako se na kraju krajeva stječe ljubav o svom gradu, ističe Ivica Poljičak, predsjednik Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice od prvog spomena grada Šibenika. A itekako vrtićka djeca ljube i pisanu riječ. Svjesni su važnosti knjige, kažu: knjige moraju čitati da bi bili pametniji.

Tinta u slikovnici još uvijek se suši. 'Naš grad u našem naručju' upravo je izišao iz tiska, u nakladi od 300 primjeraka.