Dan bez automobila u središtu Zagreba

Danas je u Zagrebu na snazi takozvani Dan bez automobila u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Od 8 do 20 sati za automobile će biti zatvoreno područje omeđeno Trgom bana Jelačića - Jurišićevom - Palmotićevom - Boškovićevom - Hebrangovom - Gundulićevom - Ilicom - Mesničkom - Demetrovom i Radićevom.

Tim će područjem moći proći samo interventna i komunalna vozila, vozila osoba s invaliditetom koje imaju prebivalište u toj zoni, i vozila javnog gradskog prjevoza.

Europski tjedan mobilnosti od 16. do 22. rujna

Ekipa Dobrog jutra bila je na zagrebačkom Cvjetnom trgu s kojeg danas u 18 sati počinje 'Zagrebačka Žbica' - biciklistička vožnja gradom, te u razgovoru s Goranom Kuprešaninom (Udruga Moj bicikl) i Krešimirom Dvorskim (Next bike) provjerila je li sve spremno za vožnju.

'Zagrebačka Žbica' vožnja je biciklima zagrebačkim ulicama sa ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu. Vožnja kreće s Cvjetnog trga (Preradovićeva, kod Tesle gdje se formira kolona za početak vožnje) i završava na trnjanskom nasipu uz 'Dinamo ja volim'. Svi voze na vlastitu odgovornost, a vozi se brzinom najsporijih. Karta rute potražite ovdje.