5. izdanje Zagreb Tour Film Festivala

Petu godinu za redom organiziran je Zagreb Tourfilm Festival, od 21. do 24. rujna u zagrebačkom kinu Tuškanac. I ove godine na festivalu sudjeluju zanimljivi gosti iz cijeloga svijeta.

Međunarodni festival turističkog filma, Zagreb Tourfilm Festival, punopravni član CIFFT-e – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na svojem petom izdanju predstavlja  turističke filmove iz 44 zemlje svijeta. Od 323 prijavljena filma o turizmu, iz 44 zemlje i Hrvatske, selektori su odabrali 126 koji se bore za čak 36 nagrada u raznim kategorijama i Grand Prix za najbolji film Festivala.

Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma izbor najboljih radova mogu besplatno pogledati danas i sutra od 11 do 18 sati u Kinu Tuškanac. Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u četiri kategorije: spotovi/filmovi do 3 minute, promotivni filmovi do 7 minunta, promotivni filmovi do 60 minuta, te kategorija TV reportaža i TV dokumentarni film do 60 min. Posebno su  zanimljivi radovi iz zemalja poput Vijetnama, Turske, Bahama, Portugala, Španjolske, Azerbajdžana,... Uz filmski program za goste festivala organizirani su okrugli stolovi i radionice.

Odabrani filmovi nude raznoliku lepezu tema - od promocije turističkih destinacija, avanturističkih ponuda, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta,  različitih kultura i tradicija, do religijskog i ruralnog turizma.

O festivalu i filmovima za Dobro jutro govorili su Mario Romulić, redatelj i Luka Benko iz Turističke zajednice grada Zagreba: