Tko je Lovro, dječak koji je predsjednicu nadahnuo za govor u UN-u

Tko je Lovro Kumer, šestogodišnji dječak koji je s prijateljima iz vrtića nedavno posjetio Pantovčak, i predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović nadahnuo za govor koji je počela njegovom rečenicom Želimo budućnost u kojoj svi rade, sretno žive i vole se?

Lovro je veseli šestogodišnjak iz malog podravskog mjesta Ždala. Želi postati nogometaš i zato često igra nogomet sa svojim prijateljima u vrtiću. Sretan je kad s tatom ide u ribolov i kad mama dođe s posla. Lovro ima puno dječjih želja i jednu najveću: Da su svi sretni, vole se i rade...

Napisao je to i predsjednici, ona njegovu želju podijelila u UN-u. Lovro je zbog toga postao glavna zvijezda u svom vrtiću. Ponosni su i počašćeni i roditelji. On ima takve poruke, često nam to govori i doma. Voli Hrvatsku jako i zna da treba raditi da bi imali, otkriva Lovrina mama Melita.

Ali već sada Lovro zna da nije dovoljno da se njegova poruka samo prenese, nego i ostvari. Zato ima novu: Želim poručiti predsjednici da se pridržavaju svih pravila kao što i mi pridržavamo u vrtiću.