Jeste li čuli za fit kid?

Jeste li čuli za fit kid? Riječ je o novoj metodi vježbanja u nas koja se u Rusiji provodi dugi niz godina. Grupa djece koja se priprema za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Rimu, postiže sjajne rezultate. Na pripremama ih je posjetila ekipa Dobrog jutra

Sportska udruga Bambi Kids u Zagrebu na Malešnici, pod palicom trenerice Slobodanke Tintor, okuplja djecu od 6 do 12 godina. Treniraju kompleksni sport fit kid. Discipline koja se sastoji iz gimnastičkih elemenata; plesa, snage, fleksibilnosti i izdržljivosti, objašnjava Slobodanka Tintor, trenerica i  internacionalna sutkinja fit kid-a.

Iako vježbaju kao grupa, rezultate postižu najviše i gotovo samo kao pojedinci odnosno solo izvođači na natjecanjima. Njihova točka traje dvije minute. Suci u te dvije minute gledaju elemente, tko napravi više elemenata u te dvije minute uz muziku - taj je pobjednik, otkriva Slobodanka. Osim gimnastičkih elemenata, gleda se i koreografija, pa i kostimi igraju bitnu ulogu.

U Europi postoje dva velika fit kid saveza - osnovan prvi i mnogo veći Litvanski te Londonski. Iako su trenericu i mališane londončani zvali da im se pridruži ostali su vjerni članovi prvom. U federaciji u Londonu maloljetna djeca u kupaćim kostimima, a mi to ne preferiramo i zbog toga im se nismo pridružili. Trenerica koju djeca od milja zovu Boba nastrojena je zaštitnički poput majke. I stroga, kažu djeca. Ipak nije im teško trenirati, ako treba, i svaki dan. Uz toliko rada, odricanja i rezultati su vidljivi. Medalja je puno, a sigurno će ih biti još i više! Sretno u Rimu!