'Svako dobro', dugo očekivani album Lačnog Franza

Nakon pauze od preko dva desetljeća, kultna slovenska grupa Lačni Franz pod vodstvom podjednako kultnog Zorana Predina objavio je studijski album 'Svako dobro' u izdanju Croatia Recordsa.

Riječ je nedvojbeno o jednom od najiščekivanijih albuma zadnjih godina i najvećih diskografskih događaja u regiji, koji donosi 10 potpuno novih Predinovih autorskih pjesama, a svoj doprinos kao autor glazbe na jednoj pjesmi je dao i Oto Rimele. Snimanje, miks, mastering i produkciju albuma potpisuje Anej Kočevar. Zanimljivo likovno oblikovanje potpisuje Špela Nebec. Album je najavljen krajem ovog lipnja dinamičnim singlom 'Daj pusu! Daj pusu!', koji je označio studijski povratak Lačnog Franza pod Predinovim vodstvom nakon čak dvadeset i dvije godine.

Zajedno s albumom, Lačni Franz objavljuje drugi singl 'Vaš as na deset' za kojeg su snimili i spot u režiji Anđela Jurkasa.


Lačni Franz jedan je od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih, a Zoran Predin nesumnjivo dio najužeg kruga najvećih kantautora koji je značajan broj svojih sjajnih nastupa održao i u Hrvatskoj, uz osobito zapaženu suradnju s Arsenom Dedićem.


O novom albumu i očekivanoj zagrebačkoj koncertnoj promociji, 21. listopada u Tvornici, Zoran Predin razgovarao je s Ljudevitom Grgurićem Grgom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: