Panona reli: Biciklima, pješice i čamcima do Erduta

Dvodnevni ekoturistički festival 'Panona fest' počeo je jučer Regionalnim forumom ruralnog razvoja u baranjskome mjestu Lug a nastavljen je u Dalju. Danas je na rasporedu Panona reli čiji će se sudionici biciklima, pješice i čamcima zaputiti do Erduta.

Regionalni forum Panona festa bavi se temom održive ekonomije koja može i treba stvarati  radna mjesta u ruralnim sredinama, posebice za mlade, rekla je predsjednica osječke udruge Slap Sonja Vuković. Uz naše udruge i predstavnike lokalne vlasti, na Forumu sudjeluju partneri na projektu iz Srbije, BiH i Makedonije.

Na Panona reliju sudionici i brojni drugi zaljubljenici u prirodu otkrivat će dragulje slavonske turističke ponude i to ploveći čamcima od Osijeka preko Aljmaša do Dalja i Erduta, druga skupina pješačit će kroz surduke, polja i skrivene kutke uz Dunav, a treća će do Eruduta biciklirajući. Reli će trajati od 10 do 16 sati, a organizatori pozivaju zainteresirane da im se pridruže u aktivnom bijegu u prirodu, iako napominju da mjesta u čamcima više nema.

Panona fest završit će u Erdutu gdje će se od 18 sati održavati Panona arts and crafts program, odnosno kolonija udruge Slama, plesna predstava i kreativne radionice.