I Karlovac osigurao besplatne školske obroke za djecu u riziku od siromaštva

U školama na području grada Karlovca od ove jeseni više neće biti djece koja žele, a ne mogu si priuštiti školski obrok. Zahvaljujući Fondu europske pomoći za najpotrebitije, Grad je dobio 240 tisuća kuna da osigura školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva.

U školskoj se kuhinji jedne karlovačke osnovne škole priprema ukupno 300-tinjak obroka. Jedan na dan kuhani, jedan mliječni. Kuharica Đurđa sretna je kad se vrate prazni tanjuri.

Školski se obrok plaća 5 kuna po danu. Ove godine 300 učenika iz socijalnog programa grada ima pravo na besplatan obrok. No, ima i onih koji žive tek malo iznad socijalnog prosjeka i to im je preskupo. Za takve, a njih je 216 na području grada, također je osiguran besplatan obrok.

Projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva vrijedan je 280 tisuća kuna. Na sličan se način planira pomoći djeci i za školske izlete i ostale potrebe, a kako bi se rasteretio gradski proračun pomoć se traži u europskim fondovima.

Mjerodnavni jednoglasno ističu - najvažnije je da sva djeca osjećaju da imaju - podjednako. Barem što se školske hrane tiče, u Karlovcu to više neće biti problem.