'Moda je, uz nogomet, glavna sporedna stvar na svijetu'

Hrvatice nisu poznate samo kao lijepe, već i kao lijepo odjevene žene. Zbog modernih 'krpica' mnoge će ući u minus na tekućem računu, a nekad im ih nije bilo teško ni 'potegnuti' do Trsta ili Graza.


Od dolaska svjetskih brendova za tim više nema potrebe, a s jačanjem hrvatske modne scene trendseterice su počele sve više kupovati i kod domaćih dizajnera. O modi i hrvatskoj modnoj sceni u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su Ksenija Vrbanić, modna dizajnerica i modni producent Viktor Drago:

Kreacije domaćih dizajnera ljubiteljice mode nose jednako rado kao svjetski poznate brendove, no ne i jednako često. U posljednjih 15-ak godina na domaćoj modnoj sceni mnogo se toga promijenilo. Svoje viđenje hrvatske modne scene i mode iskazala je i modna dizajnerica Matija Vuica. Moda ne obilježava čovjeka, ali priča o njemu u svakom trenutku. Ne mora to biti nešto skupo, ništa ekstra ali govori na neki način kakav je to čovjek. Na taj način ja i stvaram svoju modu i sve što je vezano za nju: razmišljajući tko je taj klijent, kakva je to osoba. Moda je nedjeljiva od njegove osobnosti. Ona je, osim nogometa, glavna sporedna stvar na svijetu, iskreno kaže Matija.