Samsung započeo zamjenu Galaxy Notea 7 uređaja u Hrvatskoj

Tvrtka Samsung Electronics u Hrvatskoj je započela zamjenu pametnog telefona Galaxy Note 7, u sklopu kojeg korisnici mogu zamijeniti svoj uređaj potpuno novim Noteom 7.

Početak programa zamjene Galaxy Note 7 uređaja rezultat je Samsungove odluke od 2. rujna o trenutnom obustavljanju prodaje i isporuke Note 7 uređaja, nakon što je istragom utvrđen problem povezan s baterijom, priopćeno je iz te tvrtke.

Na temelju provedene detaljne istrage, tvrtka Samsung je sigurna da je u novim Note 7 uređajima, koji su od ovog tjedna dostupni korisnicima u Hrvatskoj, problem neispravne baterije u potpunosti otklonjen, ističu iz Samsunga.

Navode i kako je, uz program zamjene Galaxy Notea 7, Samsung uveo dodatne mjere, kao što su  nadogradnja softvera baterije, za sve Note 7 uređaje kupljene u Europi tijekom prednarudžbi, koji ograničava punjenje baterije na 60 posto. Taj softver primjenjuje se na postojeće uređaje korisnika. Isto tako, korisnici Note 7 uređaja mogu unijeti IMEI broj svog Galaxy Note 7 uređaja na posebnoj internetskoj stranici, kako bi potvrdili trebaju li zamijeniti postojeći uređaj.