10. Hrvatski gajdaški festival

10. Hrvatski gajdaški festival bit će održan u vremenu od 29. rujna do 02. listopada 2016. godine u Zagrebu i Mihovljanu.

Nastupit će vrhunski svirači gajdi, duda i ostalih tradicijskih glazbala iz Hrvatske i iz čak devet zemalja (Belgija, Slovenija, Slovačka, Škotska, Bugarska, Srbija (Vojvodina), Italija, Senegal (Afrika) i Hrvatska), koji će nam predstaviti tradicijska glazbala iz svojih zemalja. Posjetitelje očekuje bogatstvo zvuka i najrazličitijih melodija te im se pruža jedinstvena prilika upoznavanja raznovrsnih glazbala, čiji će vas izgled i zvuk očarati.

U petak u Etnografskom muzeju, prije samog koncerta, pridružite se radionici i prezentaciji sviranja škotskih gajdi, koju će voditi Lindsay Davidson. Radionica će se održati od 19 do 20 sati u izložbenoj prostoriji Etnografskog muzeja u kojoj možete razgledati i aktualnu izložbu Smotre folklora i simboli identiteta.

Stjepan Večković, umjetnički voditelj Hrvatskog gajdaškog festivala i mladi gajdaš Marko Majić najavili su Festival u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: