Bračni par iz Njemačke 30 godina vjeran Punta Skali

U Punta Skalu stigli su prije trideset godina. Turistički đir zemljama bivše Jugoslavije jako im se svidio, no bračni par Rainer iz Njemačke ustanovio je da ljepšeg mjesta od Petrčana - nema.

Dolazimo ovamo trideset godina na godišnji odmor koji nismo proveli nigdje drugdje. Jako je lijepo mjesto, i sve što ovdje imamo naš odmor čini idealnim, priča Hildegard Rainer. Promijenile su se i generacije, ali običaji, ovdje, ostali su isti. Idealno, more je fantastično, a ovdje jako vole djecu. Ne postoji nikakav rizik za njih, a to nam je bitno kad su naša djeca bila mala, i sada kada imamo unuke, dodaje.

Tri desetljeća je dugo razdoblje. Hezelovi pamte ovo mjesto i prije velikh turističkih zahvata. Kad smo došli prije trideset godina sve je drugačije izgledalo. Hotelski kompleks je bio krasan, a nije bilo trgovine, sve je bilo zaista drugačije. U međuvremenu se sve promijenilo, razvilo se, ali još uvijek se osjećam ugodno. Zaista se mogu dobro odmoriti. Lijepa je plaža, ljubaznost je uvijek prisutna, a hrana je odlična, ističe Hezel Rainer.

Odlična je i domaćica Štefica Francetić. Njezin prioritet su gosti. Ponosna je što joj se ljudi uvijek vraćaju. Moji gosti su kao i drugi gosti, divni ljudi. Ja sam jako ljubazna sa njima, ugađam im, ispunjavam njihove želje, obavezno uvijek imamo roštilj, meso, riba što već žele i obavezno popijemo rakiju. družimo se svakodnevno i oni su jako zadovoljni, naglašava Štefica.

Raineri kažu da nikad nisu kupili nekretninu jer im je ovdje drugi dom, a ovamo će dolazit sve dok iz zdravlje posluži.