Upoznajte Filipa Riđičkog, popularnog Kipa iz serije Crno bijeli svijet

Serija koju ste svi zavoljeli, a koja nas vraća u ne tako davna vremena, Crno bijeli svijet, dobila je svoju drugu sezonu. Trenutačno se emitiraju reprize, a 1. epizodu 2. sezone gledat ćemo slijedećeg petaka u 20 sati na Prvom programu HTV-a. Stoga je pravi čas da se upoznate s jednim od glavnih glumaca, mladim zagrebačkim glumcem Filipom Riđičkim.

Šetate li ovih dana zagrebačkim ulicama teško da ćete prepoznati simpatičnog novinara Kipu, iz HRT-ove popularne serije Crno bijeli svijet (CBS). Nakon završetka snimanja druge sezone Filip je otišao na more i u naprtnjaču zaboravio staviti - aparat za brijanje. Kad sam se vratio svi su mi počeli govoriti 'nikad te nisam vidio s takvom bradom' i nekako mi je bilo fora pa sam odlučio pustiti je još malo…

Na snimanju CBS-a nije paničario. Štoviše, serija je to koju mu je pravo zadovoljstvo raditi. Bilo je zanimljivije jer nismo više brinuli oko tih likova. Bila je samo zezancija. Kad dobiješ dobar scenarij samo se opustiš i igraš se, iskreno kaže o snimanju 2. sezone i otkriva da će biti još zabavnije gledati seriju onoj ekipi koja nam je tražila greškice. Sad se malo igramo s tom publikom jer smo neke stvari namjerno ubacili…

Druga sezona događa se na samom početku osamdesetih godina, a Filip nam je prišapnuo što sve čeka omiljenog junaka. Ljubavna avantura mu nije gotova s Marinom. Radi ozbiljniji korak u novinarstvo. A bit će tuluma, poznatih ličnosti iz tog vremena i puno dobre muzike… Kipov nezaobilazni prijatelj je Žungul kojeg tumači Slavko Sobin. Kad se jedan Splićanin i Zagrepčanin nađu na setu - ekipi je zabava osigurana. Iako nije bio ni rođen u vrijeme kad se radnja Crno bijelog svijeta događa, Filip je bez problema ušetao u osamdesete. No nije sve išlo tako glatko. Bilo mi se teško ufurati jer sam morao koristiti određene poštapalice. ponekad bi mi Kulenović (redatelj serije, op. a.) znao vikati - to nije bilo tad, pa nisi smio to reći.

Da se trenutačno reprizira prva sezona saznao je od prijatelja. Drago mu je što je serija pronašla put do srca milijunskog auditorija, ne samo u Hrvatskoj, već i šire. Ako je suditi po gledanosti prve, a druga će biti još bolja. Nadam se da će to potaknuti treću sezonu, ako ne i 4-5-6. Tako da CBS ide sve do 1991. I onda će morati stati, kaže Filip.

Ovaj nesuđeni redatelj sanjao je o tome da osvaja filmske nagrade, no život ga je odveo drugim smjerom. Akademiju je upisao iz prvog pokušaja, što rijetkima polazi za rukom. Nisam upao na režiju. Ali su mi rekli neki da pokušam glumu. Dobro su uočili i drago mi je da je tako ispalo. Bog zna kako bi ispalo da se nekako drugačije okrenulo.

Novu sezonu serije Crno bijeli svijet gledajte već od idućeg petka u 20.10 na Prvom programu HRT-a.